×
Dodano do koszyka:
Pozycja znajduje się w koszyku, zwiększono ilość tej pozycji:
Zakupiłeś już tę pozycję:
Książkę możesz pobrać z biblioteki w panelu użytkownika
Pozycja znajduje się w koszyku
Przejdź do koszyka

Zawartość koszyka

ODBIERZ TWÓJ BONUS :: »

Cooking for Geeks. Real Science, Great Cooks, and Good Food. 2nd Edition

(ebook) (audiobook) (audiobook) Książka w języku angielskim
Autor:
Jeff Potter
Cooking for Geeks. Real Science, Great Cooks, and Good Food. 2nd Edition Jeff Potter - okladka książki

Cooking for Geeks. Real Science, Great Cooks, and Good Food. 2nd Edition Jeff Potter - okladka książki

Cooking for Geeks. Real Science, Great Cooks, and Good Food. 2nd Edition Jeff Potter - audiobook MP3

Cooking for Geeks. Real Science, Great Cooks, and Good Food. 2nd Edition Jeff Potter - audiobook CD

Ocena:
Bądź pierwszym, który oceni tę książkę
Stron:
488
Dostępne formaty:
     ePub
     Mobi

Ebook (135,15 zł najniższa cena z 30 dni)

169,00 zł (-15%)
143,65 zł

Dodaj do koszyka lub Kup na prezent Kup 1-kliknięciem

(135,15 zł najniższa cena z 30 dni)

Przenieś na półkę

Do przechowalni

Why do we cook the way we do? Are you the innovative type, used to expressing your creativity instead of just following recipes? Do you want to learn to be a better cook or curious about the science behind what happens to food as it cooks?

More than just a cookbook, Cooking for Geeks applies your curiosity to discovery, inspiration, and invention in the kitchen. Why do we bake some things at 350°F/175°C and others at 375°F/190°C? Why is medium-rare steak so popular? And just how quickly does a pizza cook if we overclock an oven to 1,000 F/540 C? Author and cooking geek Jeff Potter provides the answers to these questions and more, and offers his unique take on recipes -- from the sweet (a patent-violating chocolate chip cookie) to the savory (slow-cooked brisket).

This book is an excellent and intriguing resource for anyone who enjoys cooking or wants to experiment in the kitchen.

  • Discover what type of cook you are and calibrate your tools
  • Learn about the important reactions in cooking, such as protein denaturation, Maillard reactions, and caramelization, and how they impact the foods we cook
  • Gain firsthand insights from interviews with researchers, food scientists, knife experts, chefs, writers, and more, including author Harold McGee, TV personality Adam Savage, and chemist Hervé This

Wybrane bestsellery

O autorze książki

Jeff Potter jest wnikliwym badaczem świata kulinarnego, który uwielbia znajdywanie odpowiedzi na pytania dlaczego składniki potraw zachowują się tak, a nie inaczej w określonych przepisach. Oswajając ludzi skoncentrowanych na sztuce kulinarnej z aspektami naukowymi, dotyczącymi produktów spożywczych, stara się przybliżać i wyjaśniać zagadnienia naukowe jak najszerszemu gronu odbiorców. Jeff pracuje z organizacjami i startupami, wspierając je w działaniach na rzecz rozwoju technologii stojących za ich produktami rynkowymi. Jeff Potter pisywał artykuły w USA Today, gościł w programie The Today Show, a ostatnio jest również regularnym gościem programu radiowego Science Friday.

O'Reilly Media - inne książki

Zamknij

Przenieś na półkę

Proszę czekać...
ajax-loader

Zamknij

Wybierz metodę płatności

Ebook
143,65 zł
Dodaj do koszyka
Zamknij Pobierz aplikację mobilną Ebookpoint