Cooking for Geeks. Real Science, Great Cooks, and Good Food. 2nd Edition
- Wydawnictwo:
- O'Reilly Media
- Ocena:
- Stron:
- 488
- Dostępne formaty:
-
ePubMobi
Opis
książki
:
Cooking for Geeks. Real Science, Great Cooks, and Good Food. 2nd Edition
Why do we cook the way we do? Are you the innovative type, used to expressing your creativity instead of just following recipes? Do you want to learn to be a better cook or curious about the science behind what happens to food as it cooks?
More than just a cookbook, Cooking for Geeks applies your curiosity to discovery, inspiration, and invention in the kitchen. Why do we bake some things at 350°F/175°C and others at 375°F/190°C? Why is medium-rare steak so popular? And just how quickly does a pizza cook if we overclock an oven to 1,000 F/540 C? Author and cooking geek Jeff Potter provides the answers to these questions and more, and offers his unique take on recipes -- from the sweet (a patent-violating chocolate chip cookie) to the savory (slow-cooked brisket).
This book is an excellent and intriguing resource for anyone who enjoys cooking or wants to experiment in the kitchen.
- Discover what type of cook you are and calibrate your tools
- Learn about the important reactions in cooking, such as protein denaturation, Maillard reactions, and caramelization, and how they impact the foods we cook
- Gain firsthand insights from interviews with researchers, food scientists, knife experts, chefs, writers, and more, including author Harold McGee, TV personality Adam Savage, and chemist Hervé This
Wybrane bestsellery
O'Reilly Media - inne książki
Dzięki opcji "Druk na żądanie" do sprzedaży wracają tytuły Grupy Helion, które cieszyły sie dużym zainteresowaniem, a których nakład został wyprzedany.
Dla naszych Czytelników wydrukowaliśmy dodatkową pulę egzemplarzy w technice druku cyfrowego.
Co powinieneś wiedzieć o usłudze "Druk na żądanie":
- usługa obejmuje tylko widoczną poniżej listę tytułów, którą na bieżąco aktualizujemy;
- cena książki może być wyższa od początkowej ceny detalicznej, co jest spowodowane kosztami druku cyfrowego (wyższymi niż koszty tradycyjnego druku offsetowego). Obowiązująca cena jest zawsze podawana na stronie WWW książki;
- zawartość książki wraz z dodatkami (płyta CD, DVD) odpowiada jej pierwotnemu wydaniu i jest w pełni komplementarna;
- usługa nie obejmuje książek w kolorze.
Masz pytanie o konkretny tytuł? Napisz do nas: sklep@helion.pl
Książka drukowana
Oceny i opinie klientów: Cooking for Geeks. Real Science, Great Cooks, and Good Food. 2nd Edition Jeff Potter (0) Weryfikacja opinii następuję na podstawie historii zamówień na koncie Użytkownika umieszczającego opinię. Użytkownik mógł otrzymać punkty za opublikowanie opinii uprawniające do uzyskania rabatu w ramach Programu Punktowego.