×
Dodano do koszyka:
Pozycja znajduje się w koszyku, zwiększono ilość tej pozycji:
Zakupiłeś już tę pozycję:
Książkę możesz pobrać z biblioteki w panelu użytkownika
Pozycja znajduje się w koszyku
Przejdź do koszyka

Zawartość koszyka

ODBIERZ TWÓJ BONUS :: »

Cooking for Geeks. Real Science, Great Cooks, and Good Food. 2nd Edition Jeff Potter

(ebook) (audiobook) (audiobook) Książka w języku angielskim
Cooking for Geeks. Real Science, Great Cooks, and Good Food. 2nd Edition Jeff Potter - okladka książki

Cooking for Geeks. Real Science, Great Cooks, and Good Food. 2nd Edition Jeff Potter - okladka książki

Cooking for Geeks. Real Science, Great Cooks, and Good Food. 2nd Edition Jeff Potter - audiobook MP3

Cooking for Geeks. Real Science, Great Cooks, and Good Food. 2nd Edition Jeff Potter - audiobook CD

Autor:
Jeff Potter
Ocena:
Bądź pierwszym, który oceni tę książkę
Stron:
488
Dostępne formaty:
     ePub
     Mobi

Ebook (135,15 zł najniższa cena z 30 dni)

159,00 zł (-15%)
135,15 zł

Dodaj do koszyka lub Kup na prezent Kup 1-kliknięciem

(135,15 zł najniższa cena z 30 dni)

Przenieś na półkę

Do przechowalni

Dostawa inPost w helion.pl

Why do we cook the way we do? Are you the innovative type, used to expressing your creativity instead of just following recipes? Do you want to learn to be a better cook or curious about the science behind what happens to food as it cooks?

More than just a cookbook, Cooking for Geeks applies your curiosity to discovery, inspiration, and invention in the kitchen. Why do we bake some things at 350°F/175°C and others at 375°F/190°C? Why is medium-rare steak so popular? And just how quickly does a pizza cook if we overclock an oven to 1,000 F/540 C? Author and cooking geek Jeff Potter provides the answers to these questions and more, and offers his unique take on recipes -- from the sweet (a patent-violating chocolate chip cookie) to the savory (slow-cooked brisket).

This book is an excellent and intriguing resource for anyone who enjoys cooking or wants to experiment in the kitchen.

  • Discover what type of cook you are and calibrate your tools
  • Learn about the important reactions in cooking, such as protein denaturation, Maillard reactions, and caramelization, and how they impact the foods we cook
  • Gain firsthand insights from interviews with researchers, food scientists, knife experts, chefs, writers, and more, including author Harold McGee, TV personality Adam Savage, and chemist Hervé This

Wybrane bestsellery

O autorze książki

Jeff Potter jest wnikliwym badaczem świata kulinarnego, który uwielbia znajdywanie odpowiedzi na pytania dlaczego składniki potraw zachowują się tak, a nie inaczej w określonych przepisach. Oswajając ludzi skoncentrowanych na sztuce kulinarnej z aspektami naukowymi, dotyczącymi produktów spożywczych, stara się przybliżać i wyjaśniać zagadnienia naukowe jak najszerszemu gronu odbiorców. Jeff pracuje z organizacjami i startupami, wspierając je w działaniach na rzecz rozwoju technologii stojących za ich produktami rynkowymi. Jeff Potter pisywał artykuły w USA Today, gościł w programie The Today Show, a ostatnio jest również regularnym gościem programu radiowego Science Friday.

O'Reilly Media - inne książki

Zamknij

Przenieś na półkę

Proszę czekać...
ajax-loader

Zamknij

Wybierz metodę płatności

Ebook
135,15 zł
Dodaj do koszyka
Zamknij Pobierz aplikację mobilną Ebookpoint