Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła. Wydanie II
- Autor:
- Nicole S. Young
- Promocja Przejdź
- Wydawnictwo:
- Helion
- Ocena:
- 5.3/6 Opinie: 6
- Stron:
- 272
- Druk:
- oprawa miękka
- Dostępne formaty:
-
PDFePubMobi
Opis książki: Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła. Wydanie II
Niniejsza książka jest drugim, zaktualizowanym wydaniem bestsellerowego poradnika tworzenia doskonałych zdjęć kulinarnych. Autorka niezwykle ciekawie i przystępnie przedstawia najważniejsze podstawy fotografii, prezentuje tajniki stylizacji i dekoracji potraw, a także wprowadza do metod korekcji zdjęć w programie Adobe Lightroom. Sporo miejsca poświęcono publikowaniu własnych prac, przygotowaniu profesjonalnego portfolio i budowaniu swojej pozycji jako twórcy pięknych zdjęć.
Najważniejsze zagadnienia:
- podstawy fotografii — sprzęt, jego rodzaje i najważniejsze ustawienia,
- oświetlenie kadru,
- tajniki kompozycji, kadrowania i świadome korzystanie z perspektywy,
- edycja zdjęć w Adobe Lightroomie,
- stylizacja potraw na potrzeby fotografii kulinarnej, rekwizyty i dekoracja,
- studia przypadków.
Spraw, aby dzieła sztuki kulinarnej wyglądały jeszcze pyszniej!
Nicole S. Young jest zawodową fotografką, specjalizującą się w fotografii kulinarnej, podróżniczej i krajobrazowej. Swoje prace wystawia na sprzedaż za pośrednictwem serwisu Stocksy United. Bardzo chętnie dzieli się swoją wiedzą o sztuce fotografii, jest autorką kilku książek, wielu artykułów i poradników, z których wiele jest dostępnych w internecie. Jest właścicielką Nicolesy Store i regularnie pisuje na łamach serwisu Photofocus.com. Mieszka w pięknym Portlandzie, w stanie Oregon wraz z mężem i dwoma psami.
Wybrane bestsellery
-
Po przyswojeniu zagadnień związanych z językiem C# i aplikacjami konsoli dowiesz się, jak tworzyć praktyczne aplikacje i usługi z wykorzystaniem biblioteki ASP.NET Core, a także wzorzec MVC i technologię Blazor. Zapoznasz się z metodami stosowania wielozadaniowości do poprawy wydajności i skalowa...
C# 10 i .NET 6 dla programistów aplikacji wieloplatformowych. Twórz aplikacje, witryny WWW oraz serwisy sieciowe za pomocą ASP.NET Core 6, Blazor i EF Core 6 w Visual Studio 2022 i Visual Studio Code. Wydanie VI C# 10 i .NET 6 dla programistów aplikacji wieloplatformowych. Twórz aplikacje, witryny WWW oraz serwisy sieciowe za pomocą ASP.NET Core 6, Blazor i EF Core 6 w Visual Studio 2022 i Visual Studio Code. Wydanie VI
(0,00 zł najniższa cena z 30 dni)95.40 zł
159.00 zł(-40%) -
Oto intuicyjny przewodnik dla średnio zaawansowanych programistów Pythona, pomyślany tak, by przyswajać zasady programowania zorientowanego obiektowo podczas praktycznych ćwiczeń. Dowiesz się, jakie problemy wiążą się z zastosowaniem podejścia proceduralnego i jak dzięki podejściu obiektowemu pis...
Python zorientowany obiektowo. Programowanie gier i graficznych interfejsów użytkownika Python zorientowany obiektowo. Programowanie gier i graficznych interfejsów użytkownika
(0,00 zł najniższa cena z 30 dni)53.40 zł
89.00 zł(-40%) -
Dzięki temu praktycznemu przewodnikowi komfortowo rozpoczniesz pracę z platformą streamingową Apache Kafka. Poznasz najlepsze praktyki w zakresie jej wdrażania i konfiguracji, aby zapewnić sobie możliwość strumieniowego przetwarzania dużych ilości danych. Zaznajomisz się z AdminClient API Kafki, ...
Kafka w praktyce. Przetwarzanie strumieniowe i potoki danych o dużej skali. Wydanie II Kafka w praktyce. Przetwarzanie strumieniowe i potoki danych o dużej skali. Wydanie II
(0,00 zł najniższa cena z 30 dni)59.40 zł
99.00 zł(-40%) -
Trzech poważanych architektów oprogramowania omawia cały cykl życia, prezentując praktyczne wskazówki, metody stosowane przez ekspertów i sprawdzone modele przydatne w każdym projekcie niezależnie od poziomu jego złożoności. Dowiesz się, jak za pomocą architektury radzić sobie z coraz większymi w...
Architektura oprogramowania w praktyce. Wydanie IV Architektura oprogramowania w praktyce. Wydanie IV
(0,00 zł najniższa cena z 30 dni)59.40 zł
99.00 zł(-40%) -
Ta książka jest przeznaczona dla doświadczonych programistów, którzy chcą zdobyć lub pogłębić wiedzę o metodologiach i dobrych praktykach tworzenia złożonego oprogramowania. Stanowi interesująco napisany zbiór heurystyk i technik ułożonych w kolejności stosowania podczas rozwijania projektu progr...
Zrównoważony kod. Dobre praktyki i heurystyki dla inżynierów oprogramowania Zrównoważony kod. Dobre praktyki i heurystyki dla inżynierów oprogramowania
(0,00 zł najniższa cena z 30 dni)59.40 zł
99.00 zł(-40%) -
Dave Thomas i Andy Hunt napisali pierwsze wydanie tej wpływowej książki w 1999 roku, aby pomóc swoim klientom tworzyć lepsze oprogramowanie i na nowo odnaleźć radość z kodowania. Nauki płynące z tamtego wydania pomogły wielu pokoleniom programistów zbadać istotę rozwoju oprogramowania, niezależni...
Pragmatyczny programista. Od czeladnika do mistrza. Wydanie II Pragmatyczny programista. Od czeladnika do mistrza. Wydanie II
(0,00 zł najniższa cena z 30 dni)46.20 zł
77.00 zł(-40%) -
W tej książce znajdziesz zasady definiujące rzemiosło, jakim jest wytwarzanie oprogramowania. Zebrano w niej procedury, standardy i normy etyczne, dzięki którym tworzony kod będzie niezawodny i efektywny, a całe oprogramowanie stanie się powodem do dumy. Zawarto tutaj szereg pragmatycznych wskazó...
Rzemiosło w czystej formie. Standardy i etyka rzetelnych programistów Rzemiosło w czystej formie. Standardy i etyka rzetelnych programistów
(0,00 zł najniższa cena z 30 dni)59.40 zł
99.00 zł(-40%) -
Wiernym czytelnikom publikacji spod znaku wydawnictwa Helion Piotra Wróblewskiego przedstawiać nie trzeba. Dość wspomnieć, że jest on autorem wielu publikacji poświęconych głównie programowaniu i obsłudze komputerów. Jego najnowsza książka, Algorytmy w Pythonie. Techniki programowania dla praktyk...
Algorytmy w Pythonie. Techniki programowania dla praktyków Algorytmy w Pythonie. Techniki programowania dla praktyków
(0,00 zł najniższa cena z 30 dni)71.40 zł
119.00 zł(-40%) -
To drugie, zaktualizowane i poprawione wydanie bestsellerowego podręcznika Programowania w Pythonie pozwoli Ci błyskawicznie zacząć tworzyć kod, który działa! Zaczniesz od zrozumienia podstawowych koncepcji programistycznych, następnie nauczysz się zapewniać programom interaktywność i wykształcis...(0,00 zł najniższa cena z 30 dni)
59.40 zł
99.00 zł(-40%)
Ebooka przeczytasz na:
-
czytnikach Inkbook, Kindle, Pocketbook i innych
-
systemach Windows, MacOS i innych
-
systemach Windows, Android, iOS, HarmonyOS
-
na dowolnych urządzeniach i aplikacjach obsługujących formaty: PDF, EPub, Mobi
Masz pytania? Zajrzyj do zakładki Pomoc »
Audiobooka posłuchasz:
-
w aplikacji Ebookpoint na Android, iOS, HarmonyOs
-
na systemach Windows, MacOS i innych
-
na dowolonych urządzeniach i aplikacjach obsługujących format MP3 (pliki spakowane w ZIP)
Masz pytania? Zajrzyj do zakładki Pomoc »
Kurs Video zobaczysz:
-
w aplikacji Ebookpoint na Android, iOS, HarmonyOs
-
na systemach Windows, MacOS i innych
-
na dowolonych urządzeniach i aplikacjach obsługujących format MP4 (pliki spakowane w ZIP)
Recenzje książki: Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła. Wydanie II (3)
Poniższe recenzje mogły powstać po przekazaniu recenzentowi darmowego egzemplarza poszczególnych utworów bądź innej zachęty do jej napisania np. zapłaty.
-
kruchebabeczki.blogspot.com beti; 2017-09-29
Witajcie :-) Dziś mam dla Was recenzję bardzo ciekawej i przydatnej książki o fotografii kulinarnej. Książka na pewno przyda się wielu blogerom kulinarnym i nie tylko. Książka ukazała się nakładem Wydawnictwa Helion. Jest bardzo fajnie, przystępnie napisana, idealna dla osób, które rozpoczynają swoją zabawę z fotografią, oraz tych bardziej zaawansowanych. Książka podzielona jest na kilka rozdziałów w których autorka opisuje najważniejsze zagadnienia począwszy od podstaw fotografii, potrzebny sprzęt fotograficzny, oświetlenie, stylizację i rekwizyty poprzez kadrowanie i kompozycję, obróbkę zdjęć w programie Adobe Photoshop, ostatni rozdział to przebieg całego procesu fotografowania . Wszystko dokładnie mamy wyjaśnione i omówione. Książka to dużo przykładowych zdjęć, pod którymi autorka podaje nam parametry aparatu, informacje jakim aparatem zdjęcie zostało wykonane, oraz jakiego użyła obiektywu. Na końcu każdego rozdziału są też zadania do wykonania, które musimy wykonać w celu utrwalenia informacji z danego działu :-) Bardzo zaciekawił mnie rozdział oświetlenie i stylizacja i rekwizyty. Oprócz podpowiedzi w książce mamy pokazane schematy rozmieszczenia oświetlenia i obiektu który fotografujemy znajdziemy też omówienie rodzaju światła. Jeśli chodzi o stylizację, to jest tam mnóstwo podpowiedzi jak dekorować potrawy, jakich używać blatów, materiałów jako tła itd. Jest to na pewno pozycja, którą warto się zainteresować. Po przeczytaniu nie zostaniemy od razu mistrzami fotografii, ale jak będziemy ćwiczyć i weźmiemy sobie porady autorki do serca, to na pewno nasze zdjęcia staną się o wiele lepsze niż dotychczas, chyba że robimy już rewelacyjne :-) Kolejny plus to język jakim napisana jest książka, jest on prosty, przystępny i wszystko mamy dokładnie wyjaśnione, a to ważne żeby zrozumieć co i jak mamy robić, żeby osiągnąć upragniony cel :-). Jest też ona bardzo pięknie wydana :-) Polecam :-)
-
Digotuje.pl Diana Rusiłowicz; 2017-07-29
Kim jest Nicole S. Young? To zawodowa fotografka, specjalizująca się w fotografii kulinarnej, podróżniczej i krajobrazowej. Jej prace są sprzedawane, a sama chętnie dzieli się swoją wiedzą o sztuce fotografii. Napisała kilka książek, wiele artykułów i poradników, z których sporo udostępniła w internecie. Jest właścicielką Nicolesy Store i regularnie pisuje na łamach serwisu Photofocus.com. Prywatnie... mieszka w Portlandzie w stanie Oregon wraz z mężem i dwoma psami. Książka napisana jest przystępnym językiem i doskonale sprawdzi się w przypadku osób rozpoczynających swoją przygodę z fotografią kulinarną, jak i tych posiadających nieco bardziej zaawansowane umiejętności. Składa się z 7 rozdziałów, w których autorka prezentuje najważniejsze zagadnienia z fotografii kulinarnej. Każdy z nich rozpoczyna się obszernym omówieniem prezentowanego tematu - zaczynając od podstaw - poprzez sprzęt fotograficzny, oświetlenie, stylizację, kompozycję aż po obróbkę zdjęć kreowanie wizerunku w internecie i dość dokładnie omówioną postprodukcję. Przy każdym zdjęciu zamieszczone są parametry ustawień oraz informacje o tym, jakim aparatem i jakim obiektywem zostało ono wykonane. To bardzo pomocne, tak samo jak schematy rozmieszczenia oświetlenia i fotografowanych obiektów względem aparatu. Osobiście, prowadząc bloga - nie korzystam z profesjonalnego studia i jak na razie nie zakupiłam (choć planuję) softboxów, więc trochę dowiedziałam się o poprawie jakości zdjęć dzięki blendom i dyfuzorom. Każdy z nas może je wykorzystać w domowych warunkach! W ostatnim rozdziale, na ilustracjach można zauważyć przebieg całego procesu fotografowania, czyli wszystkie ustawienia, wykonanie zdjęcia i obróbka. Podsumowanie: Książka jest ładnie wydana i napisana zrozumiałym językiem. Czy warto ją kupić? Na pewno nie uczyni ona z nas mistrzów fotografii, ponieważ lepsze zdjęcia to efekt czasochłonnych prób, ale podpowie w jaki sposób można zacząć i ćwiczyć. Zawiera dużo informacji na temat podstaw fotografii i też bardziej profesjonalnych pojęć. Przyznam, że mnie bardzo zaciekawiła! Polecam!
-
Kulturantki.pl Ewa; 2016-12-14
Niejednokrotnie mieliście okazję zapoznać się z moimi recenzjami książek kulinarnych. Każdorazowo zastanawiałam się, jak zrobić zdjęcie, by potrawa wyglądała atrakcyjnie i nigdy nawet w połowie nie prezentowała się tak, jak w recenzowanej książce. Dlatego postanowiłam sięgnąć po tytuł Nicole S. Young „Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła. Wydanie II”.
Nie jestem w posiadaniu pierwszej książki, ale wedle tego, co przeczytałam we wstępie, drugie wydanie zostało poszerzone o wiele inspiracji i przewodnik po programie graficznym. Za to powtarzają się podstawy fotografii. Niezależnie od tego, czy chcecie robić zdjęcia dla siebie, czy na bloga kulinarnego, znajdziecie wiele przydatnych informacji. Jeśli macie doświadczenie w fotografowaniu i znacie dobrze swój sprzęt, możecie zweryfikować wiadomości z pierwszymi rozdziałami. Dalsze części mogą przynieść wiele nowości.
Struktura książki
Całość jest podzielona na siedem rozdziałów. Łatwo można się domyślić, że początkowe dotyczą odpowiednich ustawień bieli, ogniskowej, światła, wyposażenia, które jest niezbędne lub wskazane do zastosowania. Po technicznym wprowadzeniu jest część poświęcona stylizacji i rekwizytom i ten rozdział był dla mnie najbardziej interesujący. Następnie jest kadrowanie, kompozycja, przedstawienie swoich prac i siebie na stronie internetowej i w mediach społecznościowych. W tym miejscu nie zabrakło także tak drażliwej kwestii jak prawa autorskie. Następnie jest zamieszczony poradnik, jak krok po kroku w programie Adobe Lightroom poradzić sobie z obróbką zdjęć. Przewodnik jest tak napisany, że będzie pomocny przy pracy także w innych programach graficznych jak Photoshop. Na końcu jest rozdział „Za kulisami”, gdzie autorka pokazuje jak powstawały zdjęcia okładki i te, które są wewnątrz książki.
Nie tylko dla fotografa
Autorka książki jest zawodowym fotografem posiadającym duże doświadczenie w zakresie fotografii kulinarnej. Została ona napisana w taki sposób, że wniesie coś do prac zarówno zawodowych fotografów, jak i amatorów, takich jak ja. Jak wspomniałam wyżej, najbardziej zainteresował mnie rozdział poświęcony stylizacjom. Robiąc zdjęcia swoich potraw nie raz zastanawiałam się, jak to się dzieje, że w książce wszystko tak ładnie się układa, że warzywa unoszą się na zupie itp. Na rozwiązania zaproponowane przez Nicole S. Young bym nie wpadła! Wiele z nich na pewno wykorzystam, a ponieważ jestem w trakcie gotowania dań z kolejnej książki kucharskiej, będziecie mogli zweryfikować, czy dobrze odrobiłam pracę domową.
Szczegóły książki
- Tytuł oryginału:
- Food Photography: From Snapshots to Great Shots (2nd Edition)
- Tłumaczenie:
- Piotr Cieślak
- ISBN Książki drukowanej:
- 978-83-283-2490-9, 9788328324909
- Data wydania książki drukowanej:
- 2016-10-28
- ISBN Ebooka:
- 978-83-283-2491-6, 9788328324916
- Data wydania ebooka:
-
2016-10-28
Data wydania ebooka często jest dniem wprowadzenia tytułu do sprzedaży i może nie być równoznaczna z datą wydania książki papierowej. Dodatkowe informacje możesz znaleźć w darmowym fragmencie. Jeśli masz wątpliwości skontaktuj się z nami sklep@helion.pl.
- Format:
- 200x230
- Numer z katalogu:
- 50194
- Rozmiar pliku Pdf:
- 31.2MB
- Rozmiar pliku ePub:
- 125.0MB
- Rozmiar pliku Mobi:
- 191.2MB
- Pobierz przykładowy rozdział PDF
- Zgłoś erratę
- Kategorie:
Fotografia cyfrowa » Techniki fotografowania
Spis treści książki
- Omawiamy zdjęcie (4)
- Omawiamy zdjęcie (6)
- Aparaty cyfrowe (8)
- Ograniczenia aparatów kompaktowych (8)
- Lustrzanki i bezlusterkowce (11)
- Matryce: pełnoklatkowe czy mniejsze? (12)
- Jaki aparat powinienem kupić? (14)
- Obiektywy i ogniskowe (15)
- Szeroki kąt (15)
- Obiektywy standardowe (16)
- Teleobiektywy (17)
- Obiektywy makro (17)
- Statywy i akcesoria (21)
- Statywy (21)
- Głowice statywów (21)
- Wężyki spustowe (22)
- Praca z plikami cyfrowymi (23)
- RAW kontra JPEG (23)
- Balans bieli (24)
- Trzy składowe ekspozycji: przysłona, czas otwarcia migawki i czułość ISO (26)
- Przysłona (27)
- Czas otwarcia migawki (27)
- Czułość ISO (30)
- Obliczanie ogólnych wartości ekspozycji (32)
- Rozdział 1. Wyzwania (35)
- Omawiamy zdjęcie (38)
- Omawiamy zdjęcie (40)
- Rodzaje światła (42)
- Światło naturalne (42)
- Światło sztuczne (42)
- Akcesoria do modelowania światła (46)
- Blendy (46)
- Dyfuzory (47)
- Charakter światła (48)
- Barwa (49)
- Intensywność (50)
- Odległość (50)
- Kierunek padania światła (51)
- Oświetlenie z tyłu (51)
- Oświetlenie z boku (53)
- Oświetlenie z przodu (56)
- Rozdział 2. Wyzwania (59)
- Omawiamy zdjęcie (62)
- Omawiamy zdjęcie (64)
- Rozważania nad stylizacją (66)
- Korzystanie z usług stylisty (66)
- Kwestia etyki (66)
- Potrawy stylizowane a prawdziwe (67)
- W trosce o jakość (69)
- Używanie świeżych składników (69)
- Przemyślane zakupy (69)
- Podstawy stylizacji potraw (71)
- Gadżety i narzędzia (71)
- Korzystanie z zamienników (72)
- Utrzymanie stanowiska pracy w czystości (74)
- Stylizowanie z perspektywy aparatu (74)
- Podążaj za instynktem (74)
- Wskazówki i sztuczki (76)
- Zwiększanie objętości (76)
- Dekorowanie potraw (79)
- Odrobina bałaganu nie zawadzi (80)
- Lód prawdziwy a sztuczny (80)
- Dodawanie ruchu (82)
- Stylizacja z użyciem rekwizytów (84)
- Prostota i właściwy dobór rekwizytów (85)
- Naczynia i akcesoria (86)
- Tkaniny i faktury (89)
- Rozdział 3. Wyzwania (93)
- Omawiamy zdjęcie (96)
- Omawiamy zdjęcie (98)
- W poszukiwaniu harmonii (100)
- Zasada trójpodziału (100)
- Tło i pierwszy plan (101)
- Trójkąty i trójki (102)
- Perspektywa i kadrowanie (104)
- Pionowo i poziomo (104)
- Pod kątem z góry (106)
- Z boku (108)
- Z góry (108)
- Ogniskowa, kompresja perspektywy i głębia ostrości (110)
- Co to jest kompresja perspektywy? (110)
- Dlaczego ogniskowa ma znaczenie? (110)
- Ostrość (112)
- Szukanie najlepszego miejsca do ustawienia ostrości (113)
- Ostrzenie - sztuczki i wskazówki (115)
- Kształty, linie i kolory (115)
- Kształty (115)
- Linie i rogi (115)
- Kolory (117)
- Rozdział 4. Wyzwania (119)
- Omawiamy zdjęcie (122)
- Omawiamy zdjęcie (124)
- Strona WWW to Twój dom w internecie (126)
- Zakładanie strony internetowej i bloga (126)
- Przygotowywanie portfolio (128)
- Udostępnianie prac i budowanie sieci kontaktów (129)
- Daj się poznać przez media społecznościowe (130)
- Twórz listę mailingową (131)
- Uczestnictwo w konferencjach (133)
- Ochrona cyfrowych treści (134)
- Rejestrowanie praw autorskich (134)
- Umieszczanie znaków wodnych na zdjęciach (136)
- Ochrona bloga (141)
- Dobre rady (144)
- Rozdział 5. Wyzwania (145)
- Omawiamy program Adobe Lightroom (148)
- Przestrzeń robocza modułu Library (biblioteka) (148)
- Omawiamy program Adobe Lightroom (150)
- Przestrzeń robocza modułu Develop (przetwarzanie) (150)
- Pierwsze kroki (152)
- Kalibrowanie monitora (152)
- Programy do edycji zdjęć (153)
- Obsługa programu Adobe Lightroom (153)
- Moduł Library (biblioteka) (154)
- Tworzenie katalogu (154)
- Importowanie plików (154)
- Wskazówki organizacyjne (162)
- Wybieranie najbardziej udanych zdjęć (165)
- Moduł Develop (przetwarzanie) (171)
- Kadrowanie i klonowanie (171)
- Podstawowe poprawki (173)
- Zastosowanie ustawień predefiniowanych (183)
- Eksportowanie plików (186)
- Przygotowanie do eksportowania (186)
- Okno eksportowania plików (187)
- Posługiwanie się ustawieniami eksportowania (191)
- Rozdział 6. Wyzwania (193)
- Omawiamy zdjęcie (196)
- Omawiamy zdjęcie (198)
- Przekąski (201)
- Rekwizyty i stylizacja (204)
- Oświetlenie (207)
- Obróbka (209)
- Zielone smoothie z mango (215)
- Rekwizyty i stylizacja (215)
- Oświetlenie (218)
- Obróbka (221)
- Sałatka z grejpfruta (227)
- Rekwizyty i stylizacja (227)
- Oświetlenie (232)
- Obróbka (234)
- Khao soi (241)
- Rekwizyty i stylizacja (242)
- Oświetlenie (246)
- Obróbka (248)
WSTĘP (X)
ROZDZIAŁ 1. PODSTAWY FOTOGRAFII KULINARNEJ. Narzędzia i techniki w cyfrowej fotografii kulinarnej (3)
ROZDZIAŁ 2. OŚWIETLENIE. Techniki i sprzęt oświetleniowy w fotografii kulinarnej (37)
ROZDZIAŁ 3. STYLIZACJA I REKWIZYTY. Sztuka prezentacji potraw (61)
Rozdział 4. KADROWANIE I KOMPOZYCJA. Twórz lepsze zdjęcia dzięki starannie dobranej kompozycji (95)
ROZDZIAŁ 5. DAJ SIĘ POZNAĆ. Zabieganie o sukces w internecie (121)
ROZDZIAŁ 6. EDYCJA ZDJĘĆ W PROGRAMIE ADOBE LIGHTROOM. Wydobywanie ze zdjęć tego, co najlepsze (147)
ROZDZIAŁ 7. ZA KULISAMI. Fotografia kulinarna od A do Z (195)
PODSUMOWANIE (253)
SKOROWIDZ (254)
Helion - inne książki
-
Najnowsza książka Witolda Wrotka liczy - jak sugeruje tytuł - 55 rozdziałów, które stanowią stopniowe wprowadzenie w świat elektroniki, a konkretnie tranzystorów i zbudowanych na ich podstawie układów. Treść zawarta w tym przystępnym przewodniku została zilustrowana licznymi schematami i niejedno...(0,00 zł najniższa cena z 30 dni)
35.94 zł
59.90 zł(-40%) -
Niniejsza książka jest przeznaczona dla kadry kierowniczej najwyższego szczebla oraz dla osób sterujących rozwojem oprogramowania w firmie. Ma pomóc w zrozumieniu problemów strategicznych, z jakimi te osoby się mierzą, a także ułatwić wybór najlepszego rozwiązania architektonicznego. W książce op...
Strategiczne monolity i mikrousługi. Jak napędzać innowacyjność za pomocą przemyślanej architektury Strategiczne monolity i mikrousługi. Jak napędzać innowacyjność za pomocą przemyślanej architektury
(0,00 zł najniższa cena z 30 dni)41.40 zł
69.00 zł(-40%) -
To książka przeznaczona dla użytkowników komputerów pracujących pod kontrolą Linuksa. Znalazły się w niej tak ważne kwestie, jak omówienie komponentów o krytycznym znaczeniu i mechanizmów kontroli dostępu czy wyjaśnienie systemu plików w Linuksie. Umieszczono tu również liczne wskazówki i ćwiczen...
Nowoczesny Linux. Przewodnik dla użytkownika natywnej chmury Nowoczesny Linux. Przewodnik dla użytkownika natywnej chmury
(0,00 zł najniższa cena z 30 dni)41.40 zł
69.00 zł(-40%) -
Ta książka powstała z myślą o architektach oprogramowania, projektantach, programistach i dyrektorach do spraw technicznych. Zwięźle i przystępnie opisano w niej, jak zadbać o bezpieczeństwo na wczesnym etapie projektowania oprogramowania i jak zaangażować w ten proces cały team. Najpierw zapreze...
Po pierwsze: bezpieczeństwo. Przewodnik dla twórców oprogramowania Po pierwsze: bezpieczeństwo. Przewodnik dla twórców oprogramowania
(0,00 zł najniższa cena z 30 dni)47.40 zł
79.00 zł(-40%) -
Przeczytasz o tym, jak wykrywać nowe luki w oprogramowaniu, jak tworzyć trojany i rootkity, a także jak używać techniki wstrzykiwania SQL. Zapoznasz się również z szeroką gamą narzędzi do przeprowadzania testów penetracyjnych (takich jak Metasploit Framework, mimikatz i BeEF), rozeznasz się w dzi...
Etyczny haking. Praktyczne wprowadzenie do hakingu Etyczny haking. Praktyczne wprowadzenie do hakingu
(0,00 zł najniższa cena z 30 dni)53.40 zł
89.00 zł(-40%) -
Ta książka jest kompleksowym i praktycznym przewodnikiem po hakowaniu aplikacji internetowych w ramach udziału w programach bug bounty. Znajdziesz w niej wszystkie niezbędne informacje, od budowania relacji z klientami i pisania znakomitych raportów o błędach w zabezpieczeniach po naukę zaawansow...
Bug Bounty Bootcamp. Przewodnik po tropieniu i zgłaszaniu luk w zabezpieczeniach Bug Bounty Bootcamp. Przewodnik po tropieniu i zgłaszaniu luk w zabezpieczeniach
(0,00 zł najniższa cena z 30 dni)59.40 zł
99.00 zł(-40%) -
Paweł Zaręba, autor Praktycznych projektów sieciowych, od wielu lat związany z branżą IT i ICT, za namową swoich wiernych czytelników napisał drugą książkę. Tę wcześniejszą można traktować jako kompendium wiedzy na temat sieci komputerowych - Projekty i rozwiązania sieciowe w praktyce są niejako ...(0,00 zł najniższa cena z 30 dni)
41.40 zł
69.00 zł(-40%) -
Autor znanych czytelnikom wydawnictwa Helion książek między innymi na temat otwartoźródłowego systemu operacyjnego przygotował szóstą już edycję przewodnika po komendach i poleceniach Linuksa. W kieszonkowym leksykonie omówił posługiwanie się komputerem z Linuksem na pokładzie za pomocą poleceń, ...(0,00 zł najniższa cena z 30 dni)
23.94 zł
39.90 zł(-40%) -
Współczesnym przemysłem rządzi… informatyka. Ta dziedzina stale się rozwija i zagarnia pod swoje skrzydła kolejne sektory ― od produkcji, przez logistykę i księgowość, po dystrybucję i sprzedaż. Tyle teorii. W praktyce zaś często się okazuje, że podczas gdy otoczenie biznesowe i techn...
Digitalizacja w systemach automatyki SIMATIC. Teoria, przykłady, ćwiczenia Digitalizacja w systemach automatyki SIMATIC. Teoria, przykłady, ćwiczenia
(0,00 zł najniższa cena z 30 dni)59.40 zł
99.00 zł(-40%) -
Ta książka jest zwięzłym, skupionym na praktyce przewodnikiem po Pythonie w wersji 3.6 i nowszych. Dzięki niej skoncentrujesz się na rdzeniu języka i podstawowych zagadnieniach, które musisz doskonale opanować, jeśli chcesz pisać w nim dobry kod. Dowiesz się zatem, jak działa Python i jakich zasa...(0,00 zł najniższa cena z 30 dni)
41.40 zł
69.00 zł(-40%)
Dzieki opcji "Druk na żądanie" do sprzedaży wracają tytuły Grupy Helion, które cieszyły sie dużym zainteresowaniem, a których nakład został wyprzedany.
Dla naszych Czytelników wydrukowaliśmy dodatkową pulę egzemplarzy w technice druku cyfrowego.
Co powinieneś wiedzieć o usłudze "Druk na żądanie":
- usługa obejmuje tylko widoczną poniżej listę tytułów, którą na bieżąco aktualizujemy;
- cena książki może być wyższa od początkowej ceny detalicznej, co jest spowodowane kosztami druku cyfrowego (wyższymi niż koszty tradycyjnego druku offsetowego). Obowiązująca cena jest zawsze podawana na stronie WWW książki;
- zawartość książki wraz z dodatkami (płyta CD, DVD) odpowiada jej pierwotnemu wydaniu i jest w pełni komplementarna;
- usługa nie obejmuje książek w kolorze.
W przypadku usługi "Druk na żądanie" termin dostarczenia przesyłki może obejmować także czas potrzebny na dodruk (do 10 dni roboczych)
Masz pytanie o konkretny tytuł? Napisz do nas: sklep[at]helion.pl.
Książka, którą chcesz zamówić pochodzi z końcówki nakładu. Oznacza to, że mogą się pojawić drobne defekty (otarcia, rysy, zagięcia).
Co powinieneś wiedzieć o usłudze "Końcówka nakładu":
- usługa obejmuje tylko książki oznaczone tagiem "Końcówka nakładu";
- wady o których mowa powyżej nie podlegają reklamacji;
Masz pytanie o konkretny tytuł? Napisz do nas: sklep[at]helion.pl.


Oceny i opinie klientów: Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła. Wydanie II Nicole S. Young (6)
Weryfikacja opinii następuję na podstawie historii zamówień na koncie Użytkownika umieszczającego opinię. Użytkownik mógł otrzymać punkty za opublikowanie opinii uprawniające do uzyskania rabatu w ramach Programu Punktowego.
(4)
(1)
(0)
(1)
(0)
(0)
Data dodania: 2023-01-02 Ocena: 6 Opinia potwierdzona zakupem
Data dodania: 2020-07-04 Ocena: 6 Opinia potwierdzona zakupem
Oceny i opinie poprzedniego wydania
Piotr Saweczko z www.foodphoto.pl,
Data dodania: 2019-09-17 Ocena: 6 Opinia niepotwierdzona zakupem
Dominika Stokłosa, księgowa
Data dodania: 2013-01-31 Ocena: 6 Opinia niepotwierdzona zakupem
Jolanta Kowalska, Pedagog
Data dodania: 2013-01-16 Ocena: 5 Opinia niepotwierdzona zakupem
Data dodania: 2015-02-12 Ocena: 3 Opinia niepotwierdzona zakupem
więcej opinii