ODBIERZ TWÓJ BONUS :: »

Przetwory. Kuchnia polska. Poradnik (ebook)(audiobook)(audiobook)

Okładka książki/ebooka Przetwory. Kuchnia polska. Poradnik

Okładka książki Przetwory. Kuchnia polska. Poradnik

Okładka książki Przetwory. Kuchnia polska. Poradnik

Okładka książki Przetwory. Kuchnia polska. Poradnik

Wydawnictwo:
Literat
Ocena:
Bądź pierwszym, który oceni tę książkę
Stron:
32
     PDF

Ebook

2,00 zł

Dodaj do koszyka lub Kup na prezent Kup 1-kliknięciem

Przenieś na półkę

Do przechowalni

Koniec lata i jesień to doskonały czas na zrobienie smacznych przetworów. Owoce i warzywa są wtedy idealne, aby zamknąć je na zimę w słoikach i otworzyć w dowolnym momencie. Będą mogli państwo wówczas delektować się pysznymi konfiturami czy naleśnikami z marmoladą. W naszej książce nie zabraknie również przepisów na przetwory warzywne, grzyby oraz orzeźwiające soki, syropy i kompoty. Robiąc domowe przetwory, powinniśmy wybierać surowce o najwyższej jakości. Trzeba też odpowiednio przygotować słoiki lub butelki, do których trafi jedzenie, i nie zapominać o umiejętnym stosowaniu przypraw i innych dodatków niezbędnych do konserwacji. Przykładowe przepisy: sok jabłkowy z miętą, marynowane rydze, ogórki kwaszone, suszone owoce róży, papryka pasteryzowana, dżem jarzębinowy, marmolada jeżynowo-jabłkowa, konfitura agrestowa, kompot czereśniowy, gruszki w occie. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Potrawy z ziemniaków, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Surówki i sałatki.
0 Karol Skwira, Marzena Strzelczyńska

Zamknij

Wybierz metodę płatności