ODBIERZ TWÓJ BONUS :: »

Lodołamacz (#1). Lodołamacz (ebook)(audiobook)(audiobook)

Autor:
Wiktor Suworow
Wydawnictwo:
Dom Wydawniczy REBIS
Wydawnictwo:
Dom Wydawniczy REBIS
Ocena:
5.5/6  Opinie: 2
Stron:
336
Druk:
oprawa miękka
2w1 w pakiecie:
     ePub
     Mobi

Książka

niedostępna

Powiadom mnie, gdy książka będzie dostępna

Ebook

33,90 zł

Dodaj do koszyka lub Kup na prezent Kup 1-kliknięciem

Przenieś na półkę

Do przechowalni

Kto naprawdę rozpoczął II wojnę światową? Według Wiktora Suworowa, z dostępnych materiałów, a także oficjalnych publikacji, wynika, że przywódcy komunistyczni w równej wierze jak naziści przyczynili się do wywołania wojny i snuli plany zdobycia Europy. Autor precyzyjnie analizuje motywy Stalina i Hitlera i ujawnia zakulisowe machinacje.

Sowieccy komuniści obarczają imperialistów całego świata odpowiedzialnością za rozpętanie wojny, ale przemilczają niechlubną rolę, jaką w tym największym kataklizmie XX wieku sami odegrali. (...) Jeszcze nim Hitler został kanclerzem Rzeszy, sowieccy przywódcy nadali mu tajny tytuł Lodołamacz Rewolucji. Lodołamacz Rewolucji miał bezwiednie oczyścić drogę dla światowego komunizmu. (...) Popełniając straszliwe zbrodnie przeciw ludzkości, Hitler pozwolił Stalinowi w odpowiedniej chwili ogłosić się Wyzwolicielem Europy i zastąpić brunatne obozy czerwonymi.

Z Do czytelników w Polsce

Wiktor Suworow właściwie Władimir Bogdanowicz Rezun to znany rosyjski pisarz i historyk. Jako dowódca czołgu uczestniczył w 1968 roku w inwazji wojsk Układu Warszawskiego na Czechosłowację. Ukończył Wojskową Akademię Dyplomatyczną w Moskwie, a następnie w latach 19741978 był rezydentem GRU w Genewie. Po ucieczce do Wielkiej Brytanii został zaocznie skazany na karę śmierci. Wyroku mimo rozpadu ZSRR do dziś nie uchylono.

Suworow jest autorem kilkunastu książek. Dom Wydawniczy REBIS opublikował większość jego książek, m.in. Akwarium, GRU, cykle Lodołamacz i Cień zwycięstwa oraz powieści kryminalne z cyklu o Nastii Strzeleckiej.

0 Wiktor Suworow

Zamknij

Wybierz metodę płatności