Kimchi to najbardziej smakowite i aromatyczne danie Korei. Jest bardzo pożywne – zawiera dużo błonnika, witamin i minerałów potrzebnych do zachowania zdrowia.
Jest wiele rodzajów kimchi, między innymi z kapusty, rzodkiewki lub ogórków. Najbardziej popularne jest kimchi z kapusty, często podawane w restauracjach jako dodatek do śniadań i obiadów. Można je jeść także jako wieczorną przekąskę.
Przepis na kimichi w formie listy uporządkowanej
Przygotowywanie składników na liście nieuporządkowanej
Pominęliśmy kilka punktów, ponieważ chcemy przede wszystkich opisać używanie list, a nie gotowanie. Dla ciekawych: należy dodać także dużo czerwonego pieprzu, cukru i innych składników, wymieszać je i odstawić na pewien czas. Doskonałę przepisy na kimchi znajdziesz na stronach: www.fabulousfoods.com, korean.allfoodrecipe.com i w wielu innych dobrych witrynach.
Jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej o kimchi, zajrzyj pod fikcyjny adres, podany tu tylko w celu demonstracji znacznika adresu.
Świat kimchi, Plac kimchi, NY, NY 21112