Przepis na kimchi

Kimchi to najbardziej smakowite i aromatyczne danie Korei. Jest bardzo pożywne – zawiera dużo błonnika, witamin i minerałów potrzebnych do zachowania zdrowia.

Jest wiele rodzajów kimchi, między innymi z kapusty, rzodkiewki lub ogórków. Najbardziej popularne jest kimchi z kapusty, często podawane w restauracjach jako dodatek do śniadań i obiadów. Można je jeść także jako wieczorną przekąskę.

Przepis na kimichi w formie listy uporządkowanej

  1. Pokrój kapustę na połówki lub ćwiartki.
  2. Dokładnie umyj kawałki.
  3. Posól kapustę między liśćmi (użyj soli morskiej).
  4. Zostaw kabaczka na około cztery godziny.

Przygotowywanie składników na liście nieuporządkowanej

Pominęliśmy kilka punktów, ponieważ chcemy przede wszystkich opisać używanie list, a nie gotowanie. Dla ciekawych: należy dodać także dużo czerwonego pieprzu, cukru i innych składników, wymieszać je i odstawić na pewien czas. Doskonałę przepisy na kimchi znajdziesz na stronach: www.fabulousfoods.com, korean.allfoodrecipe.com i w wielu innych dobrych witrynach.

Jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej o kimchi, zajrzyj pod fikcyjny adres, podany tu tylko w celu demonstracji znacznika adresu.

Świat kimchi, Plac kimchi, NY, NY 21112