![]() | Brzoskwinie w syropie | ![]() |
||||
![]() |
||||||
![]() | Składniki | ![]() |
||||
![]() |
||||||
Duże brzoskwinie | 6 |
|
||||
Białe wino | 2  | szklanki | ![]() | |||
Cukier granulowany | 1 | szklanka | ![]() | |||
Świeży imbir | 2 | plastry  | ![]() |
Przygotowanie | ||
![]() |
||
1. | Wrzuć brzoskwinie na 15 sekund do wrzącej wody, ułatwi to obranie ze skórek. Ostrożnie przekrój na pół usuwając pestkę. | |
2. | Wrzuć wszystkie składniki oprócz brzoskwiń do dużego rondla. Gotować aż do rozpuszczenia cukru. : | |
3. | Gotować brzoskwinie w syropie na wolnym ogniu przez 15 minut. Obracaj co 5 minut. Podawać ciepłe z syropem w dziurce. : |