Nadziewane papryki z kuchni chińskiej

Nadziewane papryki to znakomita przystawka lub dodatek do dania kuchni chińskiej. Nadają się również do umieszczenia na stole szwedzkim i nawet dzieci lubią je jeść.

Podgrzej olej w patelni z wypukłym dnem (używanej w kuchni chińskiej). Wrzuć na patelnię czosnek i mieszając go podsmaż do koloru złocistego.

Zmniejsz ogień i dodaj imbir oraz mięso mielone. Ciągle mieszając usmaż wszystko do koloru lekko brązowego, po czym dodaj resztę składników oprócz zielonych papryk. Smaż wszystko przez minutę, następnie zdejmij patelnię z ognia i pozwól, aby potrawa lekko ostygła.

Wydryluj i usuń nasiona papryki, po czym potnij paprykę na ćwiartki.

Podziel usmażone mięso mielone do ćwiartek papryk i tak przygotowane papryki ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Włóż naczynie na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Po tym czasie danie jest gotowe do bezpośredniego spożycia.