ODBIERZ TWÓJ BONUS :: »

Dieta w chorobie nowotworowej (ebook)(audiobook)(audiobook)

Wydawnictwo:
Buchmann
Wydawnictwo:
Buchmann
Ocena:
Bądź pierwszym, który oceni tę książkę
Druk:
oprawa miękka
2w1 w pakiecie:
     ePub
     Mobi

Książka

39,99 zł

Dodaj do koszyka

Ebook

31,99 zł

Dodaj do koszyka lub Kup 1-kliknięciem

Przenieś na półkę

Do przechowalni

Do przechowalni

Jak ważne jest żywienie w trakcie leczenia nowotworu.

Dieta nie jest zróżnicowana zależnie od rodzaju nowotworu, ale uzależniona od objawów, jakie występują w trakcie leczenia. Przy chemioterapii jest to najczęściej: jadłowstręt, nudności, brak apetytu, zaparcia. Przy radioterapii jest nadwrażliwość na niektóre produkty, chudnięcie lub nadmierny przyrost wagi ciała.
Autorka podpowiada co jeść w trakcie leczenia, jak walczyć z uciążliwymi objawami terapii określi rodzaje diet, które zmieniają się w trakcie trwania choroby, zależnie od jej etapów i sposobów leczenia.

Aleksandra Kapała - lekarz, specjalista onkologii klinicznej i chorób wewnętrznych. Pracuje w Centrum Onkologii - Instytucie im. M. Skłodowskiej - Curie w Warszawie, w Klinice Nowotworów Głowy i Szyi, tam też prowadzi Szpitalny Zespół Żywieniowy. Od lat działa w Polskim Towarzystwie Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu, gdzie obecnie pełni funkcję Przewodniczącej Sekcji Onkologii Klinicznej.

0 Aleksandra Kapała

Zamknij

Wybierz metodę płatności