Facebook
ODBIERZ TWÓJ BONUS :: »

Dieta podczas chemioterapii. Pięć kroków do wzmocnienia zdrowia w trakcie leczenia raka (ebook)(audiobook)(audiobook)

Autor:
Mike Herbert
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Vivante
Ocena:
Bądź pierwszym, który oceni tę książkę
Stron:
264
2w1 w pakiecie:
     ePub
     Mobi

Ebook

29,90 zł

Dodaj do koszyka lub Kup na prezent Kup 1-kliknięciem

Przenieś na półkę

Do przechowalni

To zdumiewające, że 20-40 procent pacjentów chorych na raka umiera z przyczyn związanych ze złym odżywianiem się, a nie z powodu samej choroby, zaś u 80 procent pacjentów rozwija się jakaś forma klinicznego niedożywienia.

- Państwowy Instytut Onkologii

Co powinien jeść pacjent poddawany chemioterapii? Czy dieta może wpływać na przebieg terapii?

Chemioterapia stosowana u osób chorych na raka nie tylko osłabia organizm i jego odporność, ale może także powodować utratę apetytu lub jadłowstręt. Dlatego tak istotny podczas leczenia jest sposób odżywiania pacjenta, zbilansowana, pełnowartościowa i wzmacniająca dieta dostosowana do zmian zachodzących w jego apetycie i wrażliwości kubków smakowych.

Książka Mike’a Herberta to świetnie napisany przewodnik po diecie dla pacjentów poddanych chemioterapii. Autor porusza w niej kwestie dotyczące m.in.: zachowania siły i poprawy tolerancji organizmu na chemioterapię i jej skutki uboczne; wzmocnienia odporności, obniżenia ryzyka infekcji i przyspieszenia regeneracji; zmiany sposobu myślenia o chorobie i rozwijania pozytywnego nastawienia do terapii; wyboru najskuteczniejszego programu żywienia.

W publikacji znalazły się także proste do zastosowania instrukcje detoksykujących kąpieli, przepisy na dania, które dodają sił i wspomagają gojenie od wewnątrz oraz program żywienia i suplementacji diety, który przyspiesza regenerację ciała.

0 Mike Herbert

Zamknij

Wybierz metodę płatności